Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης
&
Π.Α.Σ. Συκεών "Ο ΦΟΙΒΟΣ"

- Σύντομη Ιστορική Αναδρομή -


      O σκακιστικός σύλλογος Συκεών με τις δύο ομάδες του (Παναθλητικός ΣΦ Συκεών και Π.Α.Σ. Φοίβος Συκεών) καλλιεργεί το σκάκι στις Συκιές τα τελευταία 36 χρόνια με μαθήματα σε σκακιστές όλων των ηλικιών και κυρίως μικρά παιδιά. Δεκάδες μικροί φίλοι του σκακιού περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τις ώρες τους στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - χώρο που μας παραχωρεί ευγενικά ο Δήμος μας.


1982...

      Ίδρυση του σωματείου με την επωνυμία "Πνευματικό Κέντρο Δήμου Συκεών". Τα ιδρυτικά μέλη και "σκαπανείς" του σκακιού στον δήμο ήταν οι Λαθήρας Βασίλης και Δρόσος Θεοφάνης. Οι δυο τους με πολύ μεράκι και αγάπη, προσφέροντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους και ασφαλώς αφιλοκερδώς, αρχικά δημιούργησαν ένα μικρό σωματείο το οποίο αποτελούνταν κατά βάση από παιδιά της γειτονιάς που έπαιζαν σκάκι τα απογεύματα μετά το σχολείο.

1983

      Το 1983 ιδρύεται το δεύτερο σωματείο του σκακιστικού συλλόγου Συκεών, ο Π.Α.Σ. Συκεών Φοίβος, ο οποίος αποτελεί το φυτώριο και την ακαδημία σκακιού του συλλόγου.

1996

      Ο Π.Α.Σ. Συκεών Φοίβος την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων.

1998

      Ο Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων και την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Active ενηλίκων.

...Σήμερα

      Τη νεότερη ιστορία του συλλόγου μας στηρίζουν ηθικά και υλικά ο Δήμαρχος Συκεών κος Δανιηλίδης Σίμος και ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κος Απατσίδης Δημήτρης οι οποίοι είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Συλλόγου να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

: :  Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Α  : :

            Για μια πιό περιεκτική και λεπτομερή αναδρομή στα ιστορικά δρώμενα του συλλόγου, μπορείτε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους παρακάτω, στους οποίους παρατίθεται συγκεντρωμένο μοναδικό ιστορικό αρχείο - ένα απάνθισμα σπάνιου υλικού χωρισμένο σε 4 χρονολογικές περιόδους, σε επιμέλεια του IM Σίμου Κανελάκη από την προσωπική του αρχειοθήκη.

1982-1989